مواد غذایی غضروف ساز برای ترمیم غضروف بینی

مواد غذایی غضروف ساز برای ترمیم غضروف بینی

مواد غذایی غضروف ساز برای ترمیم غضروف بینی

از آنجایی که بخش مهمی از اجزای داخلی بینی را غضروف تشکیل داده است و تسریع در بهبود غضروف و استخوان بینی و گوش، برای بیمارانی که جراحی زیبایی بینی یا جراحی گوش انجام می دهند از اهمیت خاصی برخوردار است، در این مقاله به طور مختصر در مورد بعضی از مواد غذایی غضروف ساز که در ترمیم غضروف بینی موثر است صحبت می کنیم.

غضروف چیست؟ غضروف یک عضو ساختاری مهم در بدن است که می توان آن را به عنوان یک بافت محکم اما نرم تر و انعطاف پذیرتر از استخوان تعریف کرد. غضروف یک بافت رابط است که در بسیاری از نواحی بدن مانند مفاصل بین استخوان ها (آرنج، زانو و مچ)، انتهای دنده ها، گوش، بینی و سایر مناطق بدن یافت می شود. پارگی غضروف در حین یک جراحت یا بریده شدن غضروف در انواع عمل های جراحی، یکی از رایج ترین جراحت هاست که ممکن است شما آن را تجربه کرده باشید. اخیرا اعلام شده است که رژیم شامل مواد غذایی غضروف ساز می تواند به بهبود سریع تر غضروف های بدن از جمله غضروف های گوش و بینی کمک کند.

حبوبات

برای عملکرد هرچه بهتر مفاصل، باید هرجا که التهابی هست، فروکش شود. التهاب، سد اصلی تولید کلاژن و در نتیجه، شکست غضروف است. حبوبات گزینه ی غذایی موثری برای خواص ضدالتهابی هستند. علاوه بر آن، از آنجایی که کلاژن نوعی پروتئین است، محتوای پروتئینی حبوبات باعث بازتولید کلاژن لازم برای بازسازی غضروف می شود. و اگر همه ی اینها کافی نبودند، حبوبات سرشار از لیزین هستند؛ لیزین آمینو اسید حیاتی برای بازسازی غضروف می باشد. لوبیاها، نخودها و بادام زمینی تنها تعدادی از حبوبات هستند و شما گزینه های بی شماری برای وارد کردن آن ها به رژیم غذایی خود دارید.

پرتقال

کلاژن پروتئینی است که بدن برای ساخت آن نیاز به ویتامین C دارد و یکی از اجزای اصلی غضروف محسوب می شود. همان طور که می دانید، پرتقال بهترین انتخاب برای دریافت ویتامین C است تا به وسیله ی آن بتوان بهبود سلول ها و در نتیجه، بازسازی و ایمنی غضروف را ارتقا داد. ویتامین C به مقدار فراوان در مواد غذایی دیگری همچون کیوی، فلفل قرمز، کلم بروکلی و توت فرنگی یافت می شود. جالب است بدانید که کلاژن در حفظ جوانی پوست نیز نقش بسزایی ایفا می کند. بنابراین، مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C باعث می شود جوان تر به نظر برسید.

انار

مانند بسیاری از مواد غذایی غضروف ساز دیگر که در این لیست وجود دارند، میوه ی انار به خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی خود شهرت دارد. تحقیقات انجام شده در دانشگاه کیس وسترن رزرو(Case Western Reserve University)هم نشان می دهند که انار در غیرفعال کردن “بیان و تولید چندین واسطه ی کاتابولیسم (درهم شکستگی) غضروف در آرتروز” نیز مفید است. بطور خلاصه، انار به بدن کمک می کند تا مواد محافظ غضروف را تولید نماید. شما می توانید انار را در سالاد و غذاها هم بکار ببرید تا از فواید آن جا نمانید.

چای سبز

این روزها، در اکثر لیست های مواد غذایی سالم، نام چای سبز به عنوان یک ماده ی شاه کلید در رفع مشکلات سلامتی به چشم می خورد. دانشمندان هنوز هم درحال کشف معجزات این گیاه شگفت انگیز هستند. کسانی که به مقدار زیاد چای سبز می نوشند، بیشتر عمر خواهند کرد. از لحاظ بازسازی غضروف و رفع علائم آرتروز، مطالعات زیادی مبنی بر این وجود دارد که ترکیبات موجود در چای سبز مانند کاتچین و پلی فنل هم می توانند در محافظت و ترمیم غضروف مهم باشند. این مواد بیشتر در شرایط دیگر کاربرد دارند. مزایای بی شمار چای سبز و البته طعم خوب آن دلالت بر این دارد که اگر نوشیدن چای سبز را وارد برنامه ی غذایی روزانه تان کنید، نه تنها چیزی از دست نمی دهید، بلکه به بازسازی غضروف های بدنتان کمک کرده و در کل، سبک زندگی سالمی را برای خود رقم می زنید.

ترکیب ساختاری غضروف چگونه است؟

شناختن ترکیب ساختاری غضروف به دلایل زیادی مهم است. مثلا:

برای فهمیدن مشخصات کارکردی و ساختاری غضروف،

برای شناختن مواد مغذی که باید به منظور حفظ سرعت فرآیند بازسازی مصرف شوند،

برای دانستن اینکه چه مکمل ها و مواد مغذی باید برای بازسازی غضروف مصرف گردند.

سلول، پروتئوگلیکان و فیبر سه عنصر اصلی بافت غضروفی هستند. ترکیب سلولی را هم می توان به سه دسته ی عمده ی فیبروبلاست، کندروسیت و استئوبلاست تقسیم کرد. وظیفه ی اصلی سلول های موجود در بافت غضروف، ایجاد فیبر و پروتئوگلیکان است که اساس بافت غضروف اند.

یک غضروف بالغ می تواند تا ۷۰% آب و الیاف پروتئینی را برای استقامت، انعطاف پذیری و یکپارچگی ساختار حفظ کند. فیبرها بر اساس نوع و محل غضروف و نیز وظیفه ای که در بدن دارند، به سه دسته ی رتیکولین، الاستین و کلاژن تقسیم می شوند. رژیم غذایی و اختلالات متابولیکی بیش از هر عنصر غضروفی، پروتئوگلیکان را تحت تاثیر قرار می دهند.

بهترین ویتامین ها و مواد غذایی غضروف ساز

ویتامین A

ویتامین A با از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. مواد غذایی فراوانی مثل ماهی هالیبوت یا روغن ماهی کاد، لبنیات، تخم مرغ، میوه های با پوست براق، فلفل شیرین، گرمک، گوجه، کلم بروکلی، زردآلو، گریپ فروت، هویج و سبزیجات برگی منابع سرشار از ویتامین A هستند.

ویتامین C

ویتامین C با ساختن کلاژن نقش اصلی را در ترمیم و رشد بافت های بدن ایفا می کند. این ویتامین محلول در آب است و شما باید هرروز از طریق مصرف منابع تغذیه ای مثل انواع توت، سیب زمینی، گوجه، فلفل سبز و قرمز، انواع کلم و سبزیجات برگی آن را برای بدن تامین کنید. خانم ها و آقایان باید روزانه به ترتیب ۷۵ و ۹۰ میلی گرم از این ویتامین را مصرف کنند. اما این مقدار نباید از ۲.۰۰۰ میلی گرم تجاوز کند.

ویتامین D

ویتامین D باعث جذب کلسیوم در بدن می شود و از این طریق به ساخته شدن غضروف و استخوان های محکم کمک می کند. بدن ویتامین D را در چربی ذخیره می کند؛ پس نیازی به مصرف روزانه ی آن نیست. ویتامین D را می توان به وفور در آفتاب، ماهی، کره گیاهی و لبنیات یافت.

ویتامین K

این ویتامین، ماتریکس Gla پروتئین (پروتئین ضروری رشد غضروف) را فعال می سازد، کانی سازی استخوان را کنترل می کند و باعث رشد بافت استخوانی جدیدی می شود. سبزیجات برگی، روغن زیتون و کانولا را می توان جزء منابع غنی ویتامین K نام برد.مصرف روزانه ی ۱۲۵ میکروگرم از این ویتامین برای آقایان و ۹۰ میکروگرم برای خانم ها توصیه می شود.

 

 

تصاویر جراحی بینی قبل و بعد از عمل توسط دکتر پرندآور

2720

مشاوره موفق

678

دنبال کننده

450

مقاله مفید

54000

درمان کامل شده

مقالات پزشکی

مطب دکتر علی پرندآور با داشتن کادری متخصص و مجرب آماده مشاوره و راهنمایی در زمینه های گوش، حلق و بینی به شما عزیزان می باشد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

تماس با ما

آنچه بیماران می گویند

ارتباط با ما

برندها